Gizlilik Sözleşmesi

  1. TARAFLAR

İşbu “Gizlilik Sözleşmesi”, ticari ilişki dolayısıyla kurulmuş olan iş ilişkisi nedeni, amacı ve konusu gereği yazılı ve/veya sözlü olarak bilgi paylaşımında olan …/…/….. tarihinde Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:64 Beylikdüzü/İSTANBUL bulunan AVRUPA KALIP PLASTİK ENJEKSİYON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile ………………………………………………. Bulunan………………………………………………………………………………………………….. arasında tanzim ve imza edilmiştir. AVRUPA KALIP PLASTİK ENJEKSİYON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve ……………………………………………………………………………………..işbu sözleşmede ayrı ayrı “Taraf” ve birlikte “Taraflar” olarak ifade edilecektir.

  1. TEBLİGAT ADRESLERİ

Yukarıda yazılı adresler, işbu sözleşmenin uygulanmasında, tarafların kanuni tebligat adresleri olarak kabul edilecektir. Taraflardan birinin tebligat adresinde değişiklik olması halinde, yeni tebligat adresi diğer Tarafa bir hafta içerisinde yazılı olarak bildirilecektir. Adres değişikliğinin, belirlenen sürede bildirilmemesinden dolayı oluşabilecek yükümlülüklerden, adresi değişen Taraf sorumludur.

İşbu Sözleşmeye uygun olarak verilmesi gerekli veya verilmesine izin verilen her türlü bildirim, talep, istek, ihtarlar ve diğer bildirimler, işbu sözleşmede belirtilen Taraf adreslerine teyitli faks ve iadeli taahhütlü mektup yolu ile belirtilen Taraflara ait adreslere yazılı ve Türkçe yapılır. Tarafların bu ihtarları aldığı tarih, ihtarın yapıldığı tarih olarak kabul edilir.

  1. TANIMLAR

İşbu sözleşmede yer alan hususların tanımları aşağıda yazılı olduğu şekilde yapılmakta olup, sözleşmenin uygulanmasında ve yorumunda başka bir anlama gelmeyeceği kabul, beyan ve taahhüt edilmiştir. FİRMA Proje süresince, TEDARİKÇİ ’nin yapacağı açıklamalarda ve vereceği bilgilerde kendisine ait birtakım Gizli Bilgileri TEDARİKÇİ ile paylaşabilecektir. Şöyle ki;

Gizli Bilgi: Gizli Bilgi, ifşa eden (açıklayan) Tarafın kendisi, kendisine bağlı teşebbüsleri, ortaklıkları, iştirakleri, şirketleri, bayileri, acenteleri ya da çalışanları tarafından diğer Tarafın kendisi, kendisine bağlı teşebbüsleri, ortaklıkları, iştirakleri, şirketleri, bayileri, acenteleri ya da çalışanlarına açıklanan her türlü fikir, iş, metod, altyapı, ilerleme ve ticari sır ya da yasal korumaya konu olan ya da olmayan her türlü yenilik ve tarafların arasındaki ticari ilişki esnasında öğrenecekleri yazılı veya sözlü tüm ticari, mali teknik bilgiler, bir tarafın telif hakkı, ticari sır veya diğer hukuki korumalar için uygun olsun olmasın, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte her türlü iyileştirme fikri, yöntem, iş ve her türlü yenilik dâhil kendisinin yazdığı, bulduğu, geliştirdiği, yapmayı planladığı, ya da uygulamaya dönüştürdüğü, (bunlar ile sınırlı olmamak ile birlikte altyapı bilgileri, süreçler, modeller, reklâm, ambalajlama ve pazarlama planları, ürün planları, teknik planlar, iş stratejileri, stratejik ittifaklar ve ortaklar, mali bilgiler, fiyatlandırmalar, mühendislik bilgileri, ürün ve servislere ait veriler, her türlü yöntem ve süreçler, veriler, personel bilgileri, ticari sırlar, şartnameler, bir tarafın diğer tarafa teslim ettiği her türlü doküman, malzeme ve medya dâhil,) yöneticileri, temsilcileri ve çalışanları vasıtasıyla diğer tarafın yöneticileri ve çalışanları veya temsilcilerine ifşa ettiği her türlü şifahi, yazılı, grafik, veya makinede okunabilir bilgi, iş ve sair planları kapsayacak, gizli bilgi ve verilerin yazılı olarak gizli veya müseccel olduğu belirtilmese dahi, gizli bilgi olarak kabul edilecektir. Ayrıca taraflar arasında mübadele edilebilecek “Gizli Bilgi”, bunların sahibi olan tarafın, kimliğinin belirlenmesine yarayacak ve bununla birlikte herhangi bir sınır getirilmeksizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamına girecek olan kişiyi korumaya yönelik bilgi içeren tüm veriler de gizli bilgi olarak kabul edilecek ve bu bilgilerin saklı tutulması için ilgili kanunun maddeleri yerine getirilecektir. Paylaşılan kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, Veri Sorumlusu sıfatıyla, işleme amacı ve süresi ile bağlantılı sınırlı ve ölçülü olacak şekilde talep ettiğimiz ve bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verilerinizin, yine işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, yeniden düzenlenecek, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılabilecek ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebilecektir. KVKK’ya uygun olarak, işbu metinde yer alan işlenme ve aktarılma amacına, toplanma yöntemine, hukuki sebebine, toplanma faaliyetine uygun şekilde, hizmet amaçlarımız, yasal yükümlülüklerimiz ile bağlantılı şekilde işlenebilecek, yurt içinde veya yurtdışında bulunan üçüncü kişilere aktarılabilecek, saklanabilecek, profilleme için kullanılabilinecek ve sınıflandırılabilinecektir. Yine işbu sözleşme ile KVKK kapsamındaki haklarınız hususunda bilgilendirilmeniz amaçlanmaktadır.

Gizli Bilgi Tanımına Girmeyen Bilgiler: Tarafların birisi tarafından gizli tutma yükümlülüğüne tabi olmaksızın daha önceden bilinen bilgiler, Taraflardan birinin kusuru söz konusu olmaksızın kamuya mal olmuş bilgiler, Tarafların gizli olmadığını yazılı olarak beyan ettikleri bilgiler, gizli bilgi tanımına girmez.

  1. SÖZLEŞMENİN KONUSU VE AMACI

İşbu Sözleşmenin konusu, tarafların ileride aralarında imzalanması söz konusu olabilecek sözleşmenin ve protokolün akdedilmesi amacı ile görüşmelerde bulunulması esnasında, Tarafların karşılıklı olarak birbirlerine ifşa ettikleri ve/veya verdikleri bilgilerin, işbu sözleşmede belirtilen/tanımlanan şart ve hükümler dairesinde gizli tutulmasını ve üçüncü şahıs ve şirketlerin öğrenmemesini sağlamak amacını temin etmektir. Bununla birlikte 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa giren kişisel verilerinizde iş bu sözleşme metni ile yine aynı kanunun 4. Maddesinde belirtilen hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma, doğru ve gerektiğinde güncel olma, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesine uygun bir şekilde belirli bir amaç çerçevesinde sınırlı ve ölçülü olarak işlenecektir. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümleri içerisinde de bu veriler korunacaktır.

  1. TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
  • İşbu sözleşme konusu gizli bilgiyi büyük bir gizlilik içinde korumayı, herhangi bir 3. kişiye karşı, akidin bilgisi dışında vermemeyi, doğrudan ya da dolaylı olarak aralarındaki ticari ilişkinin amaçları dışında kullanmamayı,
  • Kendi gizli bilgilerini korumakta gösterdikleri özenin aynısını diğer Tarafın gizli bilgilerini korumakta da göstermeyi,
  • Zorunlu hallerde ve işi gereği bu bilgiyi öğrenmesi gereken çalışanlarına bu bilgiyi verebilecekleri gibi bilginin gizliliği hususunda da çalışanlarını ve o an veya daha sonra Taraflarca beraber yapılacak çalışma esnasında diğer Tarafın içinde bulunan alt yüklenicilerinin çalışanlarını uyarmayı, yurt içi/yurtdışı iştiraklerine/bağlı ortaklıklarına, hizmet alınan ve verilen yurt içi/ yurtdışı kuruluşlara mevzuata uygun şekilde KVKK Kanunu’nun 8. Ve 9. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde diğer üçüncü kişilere aktarılabilecektir.
  • Çalışanlarının işbu sözleşme yükümlülüklerine aykırı davranmaları halinde doğrudan sorumlu olacağını,
  • Normal çalışma şartlarında ulaşılamayacak, uzmanlık ya da teknik bilgi beceri gerektiren bilgilerin, akide bir tutanak eklemek sureti ile teslimi hususunda anlaşabileceklerini,
  • Çalışmaları açısından büyük önem arz eden hususlarda özen göstermeyi,
  • Diğer Tarafa gönderdikleri dijital imzalı elektronik postaların ve postaların ilgili kanun uyarınca kesin delil niteliğinde olduğunu,
  • Yürürlükte olan kanun ya da düzenlemeler ya da verilmiş olan bir mahkeme kararı veya idari ya da yargısal mercilerin talebi gereğince yetkili makamlara açıklanması gereken bilgiler hususunda, bilgiyi açıklayan Tarafın çekince hakkı bulunuyorsa bunu kullanabileceğini veya bilgiyi açıklayacaksa da diğer Tarafı, bu bilgiyi yetkili merciye vereceği hususunda haberdar edeceğini,
  • Taraflar kendi gizli bilgisinin tamlığı, doğruluğu, kesinliği hakkında bir garanti veremiyorsa bu nedenle kendi ihmal, hata ve kusurundan dolayı bir hak talebinde bulunamayacağını,
  • Gizli bilgi niteliği taşıyan bilgiyi Tarafların yazılı izni olmadan kopyalayıp saklayamayacağını,
  • Bir Tarafın, ifa edilen iş için diğer Tarafa ifşa ettiği bilginin, gizli bilgi olacağını,
  • Tarafların ifşa ettiği gizli bilgiler ile ilgili olarak işbu sözleşmede belirtilen kurallara uyması, uyulmaması halinde de yaptırımların belirlenmiş olduğunu kabul edeceğini,
  • Önceden Tarafların yazılı iznini almadan bu anlaşmanın yapılmasına neden olan görüşmeleri veya anlaşmanın kapsamındaki görüşmeleri, pazarlıkları veya bu anlaşma uyarınca temin edilmiş olan gizli bilgileri, yasaların zorunlu kıldığı ve kabul edildiği durumlar dışında herhangi bir şekilde dağıtmayacağını, ifşa etmeyeceğini, halka açıklamayacağını, basın bültenine konu etmeyeceğini, reklâm konusu yapmayacağını,
  • Bir Taraf çalışanlarının, diğer Tarafta yapılacak çalışmalarında, çalışanları tarafından ifade edilen veya yazılı olarak belirlenmiş, iç kurallarına uyacağını, Gayri kabulü rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • Bununla birlikte paylaşılan tüm kişisel verileriniz, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Madde 12.gereğince, gizlilik ilkelerine riayet edilerek saklanacaktır. Kişisel veriler yetkisiz kişilerce erişilmesine, hukuka aykırı olarak verilerin işlenmesine karşı her türlü teknik ve idari tedbiri koruma sağlanacaktır.
  1. SÖZLEŞMENİN ESASLARI

Alınması Gerekli Olan Önlemler

  • Eğer Taraflardan biri, diğerinin gizli bilgisi hakkında yetkisiz bir ifşanın varlığına yol açtığından haberdar olursa derhal ve yazılı olarak bu yetkisiz ifşa hakkında diğer Tarafı bilgilendirir ve bu sebeple maruz kalacağı zararları azaltmak için elinden gelen tüm gayreti gösterir. Bir tarafın gerek kendiliğinden gerekse diğer tarafın bildirimi üzerine bu ifşanın varlığını öğrenmesinden itibaren ve masrafları diğer tarafa ait olmak kaydı ile kanunlarda belirtilen tüm yollara başvurabileceği gibi, maruz kaldığı her türlü zarar ve ziyanın tazminini de talep edebilir. Bu talebe konu zarar ve ziyanın yasal olarak kanıtlanmasından sonra ifşaya sebep olan taraf, diğer tarafın bu sebeple maruz kaldığı tüm zarar ve ziyanı karşılamayı kabul, beyan ve taahhüt eder.
  • İfşaya İzin Verilmesi İşbu sözleşmedeki herhangi bir Taraf, kanunda açıkça belirtilen haller dışında, sözleşme konusu bilgiyi herhangi bir şekilde ya da herhangi bir yolla dağıtamaz, basın yayın organları ve medya kuruluşları vasıtası ile açıklayamaz, reklâm amacı ile kullanamaz, ifşa edemez ve rekabet yasağına aykırılık ile Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na muhalefet yaratacak şekilde kullanamaz. Yukarıda ifade edilen sır saklama yükümlülüklerinin tek istisnası, bilginin sahibi olan Tarafın yazılı izni ile söz konusu bilgilerin açıklanmasıdır.
  • Kişisel veriler ise sadece 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun hallerde aktarımı yapılacaktır.
  • 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre de Gizli Bilgilerin ifşa edildiğinin veya kullanıldığının ortaya çıkması halinde olan taraf olan veri sorumlusu daha başka açıklama yapılmasını veya kullanımı önlemek için gayret sarf edecektir. Bununla birlikte alınan kişisel bilgiler sözleşmenin gerektirdiği kapsamda yalnızca bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işleneceği taraflarca taahhüt edilir. Aksi takdirde veri sorumlusu, ilgili kişinin uğradığı zararı tazmin etmekle yükümlüdür.
  1. SÖZLEŞME HAKLARI

İşbu Sözleşme hükümlerinden biri veya birkaçı, herhangi bir hukuksal düzenleme nedeni ile geçersiz hale gelmesi sonucu hukuki veya fiziki imkânsızlık ya da yokluk nedeni ile uygulanamaz hale geldiğinde, diğer hükümlerin geçerliliği ve yürürlüğüne halel gelmeyecektir. Sözleşmede tanımlı Taraflardan birinin, işbu Sözleşmede kendisine tanınan hakkını veya yetkisini kullanmaması veya ertelemesi, işbu sözleşmedeki herhangi bir haktan vazgeçtiği anlamına gelmez veya bu hakkın daha sonra kullanılmasının veya işbu Sözleşmenin müteakip ihlallerinde diğer, hak ve yetkilerin kullanmasına engel teşkil etmez. İşbu Sözleşmenin ihlalinden ya da herhangi bir şart ya da koşulunun yerine getirilmemesinden doğan herhangi bir hak ya da talepten feragat, işbu Sözleşmeden ya da işbu Sözleşmenin herhangi bir diğer ihlali ya da herhangi diğer şart ya da koşulunun yerine getirilmemesinden doğan herhangi bir hak ya da talepten vazgeçilmesi olarak yorumlanmayacaktır. Yazılı olarak yapılmayan ve feragati yapan Taraf adına imzalanmayan hiç bir feragat geçerli olmayacaktır.

  1. SÖZLEŞMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI

İşbu Sözleşmede, sözleşmenin yürürlük süresi içerisinde, sözleşmenin kapsamının genişletilmesi veya daraltılması veya herhangi bir nedenden dolayı meydana gelebilecek değişikliklerin sözleşmeye yansıtılabilmesi amacı ile Tarafların mutabakatı ile sözleşme üzerinde değişiklik yapılabilecektir. Yapılan değişikliklerin geçerli olabilmesi için her iki tarafın da yetkilisinin yazılı onayı veya parafı yeterlidir.

  1. GİZLİLİK VE SIR SAKLAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Taraflar, karşı tarafın yazılı onayı olmadan, bilgilerini yazılı, sözlü ve/veya elektronik ortamda üçüncü kişilerle paylaşmama yükümlülüğüne tabidir. Herhangi bir tarafın sağladığı Gizli Bilgiler, diğeri tarafından gizli tutulacak ve sadece bu Sözleşme kapsamında kullanılacak olup Gizli Bilgiyi veren Tarafın önceden yazılı izni olmaksızın başka bir amaç için kullanamayacaktır. Taraflar, Gizli Bilgileri sadece kendi çalışanlarından, Sözleşmede izah edilen işlerde bu bilgiye ihtiyacı olacak personeline açıklayabilecektir. Taraflar, böyle bir bilgi açıklamasından önce bilginin açıklanacağı personele veya kişiye Sözleşmenin özellikle gizliliğe ilişkin olduğu ve bu maddenin kendisine yüklediği yükümlülüklerle ilgili bilgi ve talimatı verecektir. Gizlilik konusu bilgilerin yürürlükte olan kanunlar veya mahkeme kararına dayanarak talep edilmesi halinde bu bilgilere sahip olan Taraf, diğer tarafa bu bilgilerin gizliliği konusunda gerekli uyarıları yapılacaktır. TEDARİKÇİ firma bünyesindeki alt yüklenici ve diğer personel de bu madde içinde belirtilen kural ve kısıtlamalara dâhil edilir. Belirtilen bu personel, yapılan çalışmalar çerçevesinde kullanılan, ortaya çıkan ve gizli olarak nitelendirilen bilginin aynı şekilde korunmasından yükümlüdür. Yukarıda belirlenen şartların ihlali halinde, ihlale uğrayan tarafın tüm maddi, manevi tazmin haklarını ihlale sebep olan taraftan talep etme ve sözleşmeyi fesih hakkı, saklı tutulur.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) göre de taraflar mevzuatın 12.maddesine uygun olarak bu bilgileri saklayacak ve yine mevzuatın 8.ve 9. Maddeleri 5 uyarınca gerekli kurum ve kuruluşlara bilgi aktarımı sağlanacaktır. Gizli Bilgilerin ifşa edildiğinin veya kullanıldığının ortaya çıkması halinde olan taraf olan veri sorumlusu daha başka açıklama yapılmasını veya kullanımı önlemek için gayret sarf edecektir. Bununla birlikte alınan kişisel bilgiler sözleşmenin gerektirdiği kapsamda yalnızca bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işleneceği taraflarca taahhüt edilir.

  1. CEZAİ ŞART

Taraflar, işbu sözleşmede yer alan yükümlülüklerin kendileri tarafından ihlali halinde, diğer tarafın, ihlal nedeni ile ortaya çıkan tüm zarar ve ziyanını, yasal olarak kanıtlanması halinde karşılamayı kabul, beyan ve taahhüt eder. Ayrıca kişisel verileri kendi bünyesinde bulunduran tarafın da (veri sorumlusu) KVKK hükümlerince de sorumluluğu bulunmaktadır. Bu sorumluluk uyarınca da menfaatleri zarar gören şahsa karşı tanzim yükümlülüğü doğacağı aşikârdır.

  1. SÖZLEŞMENİN DEVRİ

İşbu Sözleşme veya buna bağlı hak ve yükümlülüklerden hiçbiri, diğer tarafın önceden alınmış yazılı izni olmadan, grup içi Şirketler haricinde, üçüncü bir kişiye tamamen veya kısmen devir ve temlik edilemez.

  1. SÖZLEŞMENİN FESHİ

Her bir Taraf, işbu sözleşme ile üstlendiği taahhütlerini, yükümlülüklerini, sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi halinde diğer Tarafı, yasal olarak talep edebileceği hakları saklı kalmak suretiyle ve diğer taraf ’ın nedenleri açıkça belirtilen ihtarına rağmen aynı durumun devam etmesi durumunda ve Sözleşmenin uygulanması sırasında, işbu sözleşmenin muhtelif maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulunulduğunun tespit edilmesi, hallerinde herhangi bir yazılı ihbarda bulunmaksızın sözleşmeyi tek taraflı olarak ve tazmin yükümlülüğü söz konusu olmadan fesih edebilir.

Sözleşmenin yukarıda geçen sebeplerden herhangi biri sebebiyle sona ermesi halinde kişisel verileri elinde bulunduran taraf KVKK md 7 uyarınca; veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. Bu Sözleşme burada belirtildiği üzere feshedildiği veya sona erdiği takdirde, bilgiyi açan Tarafa ait olan ve diğer Tarafın elinde bulunan tüm bilgiler ve belgelerin kopyaları, bilgiyi açan Tarafın talebi halinde iade edilecek veya imha edilecektir.

  1. ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

İşbu sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına tabi olarak akdedilmiş olup, Taraflar işbu sözleşmenin uygulanması esnasında vuku bulabilecek bütün ihtilafları uzlaşma ve sulh yolu ile halletmek için her türlü çabayı göstereceklerdir. İhtilafların Taraflar arasında sulh yolu ile çözümlenmemesi halinde Tarafların, işbu sözleşmenin ilgili hükümlerine aykırı hareket edildiğine dair iddialarını yargı mercileri nezdinde ileri sürebilme, tazminat talep etme ve dava açma hakkına sahip olup, yetkili mahkeme İSTANBUL Mahkemeleri ve İSTANBUL İcra Daireleridir.

  1. SÖZLEŞMENİN YÜRÜRLÜK TARİHİ, SÜRESİ VE SONA ERMESİ

On dört (14) madde ve sayfa ve bir (2) orijinal nüsha olarak hazırlanan işbu sözleşme, taraflarca yukarıda belirtilen tarihte imzalanmıştır. Taraflar birbirlerinin “Gizli Bilgilerini”, iş bu sözleşmenin konusunu oluşturan iş sona ermiş olsa dahi, süresiz gizli tutmakla yükümlü olduğunu kabul ve beyan etmiştir.

FİRMA ADI:                                                                                       TEDARİKÇİ FİRMA ADI:

İMZA:                                                                                                 İMZA: